Uitbesteden van het wagenparkbeheer

13 dec

Het uitbesteden van catering, salarisadministratie of schoonmaak is voor een Facility Manager geen nieuw fenomeen meer. Echter, het uitbesteden van het wagenparkbeheer blijft achter op de tegenwoordig “normale” outsourcing markten. Dat verteld de directeur van de ROI groep, Jaap van Daalen.  ROI groep is specialist wanneer het gaat om lease- en fleet management gebied.

Huidige uitbesteding cijfers

wagenparkbeheerVolgens de heer Van Daalen zijn ongeveer 700.000 auto’s ondergebracht bij een Nederlandse leasemaatschappij. Tussen de 7 en 12 procent is uitbesteed bij een externe wagenparkbeheerder. Deze cijfers lopen achter in vergelijking tot de catering en schoonmaak branche, waarbij tussen 40 en 70 procent van de diensten uitbesteed zijn.

Een oorzaak voor dit verschil wordt door van Daalen gedefinieerd door de jongheid van de wagenparkbeheer uitbestedingmarkt. Wagenparkbeheer uitbesteden is een relatief nieuw begrip, niet ouder dan acht jaar. Het uitbesteden van de catering en schoonmaak werd al ongeveer 70 jaar geleden gedaan, dus er is een groot verschil in de levenscyclus.  Van Daalen verwacht dat het uitbesteden van het wagenparkbeheer de komende jaren fors zal stijgen. Vooral de organisaties met grotere wagenparken kunnen forse efficiëntie winsten behalen.

Uitbesteding voor kleinere bedrijven

Kleinere organisaties met een aantal bedrijfswagens zullen nog steeds goedkoper uit zijn wanneer zij de leasing, onderhoud en kilometerregistratie in eigen beheer uitvoeren. Van Daalen laat weten dat het uitbesteden van het wagenpark aantrekkelijk is voor een organisatie vanaf ongeveer 50 auto’s. Voor minder dan 50 auto’s blijven de administratieve werkzaamheden en registraties handelbaar voor één persoon binnen het bedrijf. Voor korte ritten kan er ook gekeken worden naar zakelijk auto huren bij een autoverhuur partij.  Ik ben benieuwd hoe uw organisatie met het wagenparkbeheer om gaat.

Advertenties

Eén reactie to “Uitbesteden van het wagenparkbeheer”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kilometerregistratie | Vervoeren en Reizen - 13/12/2011

    […] een eigenaar van een bedrijf met meer dan 50 leaseauto bent, is het misschien een beter idee om je wagenparkbeheer  uit te besteden bij een externe […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: