Drie voorbeelden van goede stands

28 dec

Voor een bedrijf is aanwezig zijn op een beurs, zowel nationaal als internationaal, een goed idee. 18, 19 en 20 januari 2012 vindt de Vakbeurs Facilitair weer plaatst in de Brabanthallen, Den Bosch.  Een dergelijke beurs biedt mogelijkheden tot netwerken met mede FMers en direct contact met afnemers en soms ook leveranciers. De standbouw is hierbij van groot belang: u wilt natuurlijk opvallen, en uw boodschap op de juiste manier overbrengen. Hier drie voorbeelden welke het juiste voorbeeld geven.

Samsung

De stand van Samsung (zie plaatje) is een voorbeeld van een combinatie waar het bedrijf erachter, nadrukkelijk probeert op te vallen, maar het toch bij haar bekende stijl houdt. Dat combinatie van kleuren, de gebruikte tonen en andere details zijn in overeenkomst met de stijl die men in verband brengt met Samsung. Op zich niets opzienbarends. Ze proberen echter de aandacht van mensen te pakken te krijgen met de grootsheid van de stand. Het is dus de huisstijl, maar dan in extreme vorm.

Lamborghini

In het voorbeeld van Lamborghini is het vooral de combinatie van kleuren die belangrijk is. Nu heeft Lamborghini zelf niet echt een huisstijl waarin ze altijd naar buiten treden, en zitten hier dus niet aan vast. Om op te vallen hebben ze daarom gebruikt gemaakt van niet opvallende kleuren en zeer opvallende kleuren. De stand zelf is grijs, wit en zwart; niet iets waar men van zal opkijken. De auto’s zelf zijn echter in zeer felle kleuren tentoongesteld (geel, oranje), waardoor deze heel erg opvallen. Men wil dan ook dat er gekeken wordt naar de auto’s, dit zijn namelijk de eyecatchers.

Audi

Wederom een voorbeeld van een automerk (autofabrikanten zijn hier altijd een van de beste in). Het gaat hier om Audi, welke met zijn stand de lijn wil voortzetten die zij met haar recente reclamecampagnes heeft uitgestippeld. In deze recente campagnes draait het vooral om de degelijke engineering in combinatie met esthetische vormgeving. Dit zie je ook terug in de kunststof displays en het ander promotie materiaal; de combinaties van kleuren en vormen zijn in overeenkomst met wat men ziet in de commercials.

Wat is voor mij de beste keuze?

In het voorbeeld van Samsung ging het vooral om de grootte van de stand. Is ‘bigger always better’ dan? Nee, een voorbeeld hiervan is de E3 beurs: de concurrentie bouwde op deze beurs een aantal jaar achter elkaar steeds tegen elkaar op, waardoor de kosten ver boven de baten uitstegen. Alleen maar om de concurrentie voor te blijven. Uiteindelijk had niemand er meer iets aan, en is de hele beurs een tijd verdwenen.

Audi en Lamborghini doen het op een andere manier. Bij hen draait het niet om de grootte, maar puur om de boodschap die ze naar buiten willen brengen. Bij Lamborghini doen ze dit door de auto’s extra te laten opvallen, bij Audi door alles in overeenkomst te laten zijn met de algehele marketingstrategie. Dit zijn wellicht de betere keuzes die men kan maken op het gebied van standbouw.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: