Hoe word je een effectieve facility manager?

21 apr

75904158Ben je werkzaam als facility manager binnen een groot bedrijf? Dan wil je natuurlijk zo effectief mogelijk werken. Voordat je aan de slag gaat, is het daarom belangrijk jezelf een doel te stellen. Wat wil je bereiken en hoe wil je dat gaan doen? Welke stappen zet je om dat doel te behalen?

Een belangrijk doel is kostenbesparing

Een facility manager wordt veelal ingeschakeld om kostenbesparend te werk te gaan binnen een bedrijf of organisatie. Neem dat aspect altijd mee wanneer je een doel voor ogen hebt. Zeker wanneer je ingehuurd wordt en voor een aantal maanden wordt ingezet om orde op zaken te stellen, is het belangrijk dat je binnen de gewenste termijn de doelstellingen van het bedrijf of de organisatie behaald.

Tips voor effectief werken

Effectief werken begint met het huishouden van een bedrijf op orde te maken. Elke werknemer binnen het bedrijf moet zijn of haar werkzaamheden goed kunnen uitvoeren. Zorg daarom dat alle gewenste diensten en middelen beschikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan catering. Maar ook beveiliging en schoonmaak kunnen hier onderdeel van uitmaken.

Door een optimale werkomgeving te creëren voor werknemers, voorkom je dat werknemers zich ziek melden omdat bepaalde faciliteiten ontbreken.

Aansturen en begeleiden

Als facility manager heb je een belangrijke rol in het aansturen en begeleiden van werknemers. Jij bent namelijk degene die de rollen en taakverdelingen bepaalt. Zorg voor functioneringsgesprekken, coach waar dat nodig is en draag voor een goed werkende planning.

Je zult als facility manager toekomstgericht moeten denken. Beslissingen die je nu maakt, hebben ook invloed op de lange termijn. Strategisch denken en tegelijkertijd de bedrijfsdoelen behalen is daarom zeker een opgave, maar vooral ook een leuke uitdaging. Denk daarom goed na over de beslissingen die je neemt en overweeg voor- en nadelen goed tegen elkaar af.

Advertenties
%d bloggers liken dit: